Giant Enduro Race Špičák - Pozvánka

Author

Šumavský Špičák přivítá v neděli šestý závod České Enduro Série - Giant Enduro Race Špičák 

Giant Enduro Race Špičák - Pozvánka

Téměř 300 bikerů bude na startu nedělního závodu letošní České Enduro Série - Giant Enduro Race Špičák. Její další zastávkou je šumavský Ski & Bike Špičák a jeho okolí. Soutěž otevřená i hobby kategoriím a dětem startuje v 9 hodin ráno v prostoru u lanovky. Společně s Kouty nad Desnou patří špičácký závod mezi jediné dva podniky v ČR, kde si mohou jezdci vyjet body a nominaci do světové Enduro World Series (EWS). Na startu tak bude i řada zahraničních účastníků především z Německa, Slovenska, Rakouska nebo Polska. Přihlášení do závodu je možné už jen na místě.

L1008594

V elitní mužské kategorii (Race Elite, 21 – 29 let) se na Špičáku představí vedoucí jezdec průběžného pořadí letošního seriálu České Enduro Série Jakub Říha a i druhý v průběžném pořadí Přemek Tejchman. Říha zatím vede o neuvěřitelných 250 bodů. Chybět by tady neměla kompletní česká špička v této cyklistické disciplíně.
"Elitní kategorie absolvují celkem pět rychlostních zkoušek. V premiéře se jezdci podívají při sjezdu z Pancíře na Brčálník, odkud je čeká asi nejnáročnější výjezd směrem na špičácké sedlo. U nás v bikeparku pak absolvují dvě závěrečné „erzety“, kde část jedné z nich vede i po trati, kde se jezdí evropský pohár v downhillu," popisuje některé úseky jednotlivých etap špičáckého endura Jan Kasík ze spolupořadatelského areálu Ski&Bike Špičák. Hlavním pořadatelem je stejně jako v předchozích ročnících společnost Kolo pro život, Petr Čech sport a.s..

20180916 RT GR2 R650290


Trať nedělního endura měří i s přejezdy zhruba 30 kilometrů, přičemž trochu oddychu cyklistům nabídne doprava na jednu z „erzet“ lanovkou na vrchol Špičáku. Samotné rychlostní zkoušky z toho měří cca třetinu kilometrů. Pojede se celkem v 11 kategoriích včetně tří hobby a dvou dětských. "Dětské kategorie jsou věkově rozděleny na 6-10 let (Grom) a 11 – 14 let (Rookie). Už nyní je přihlášeno přes 20 dětí a čekáme, že jich závodit bude ještě více, protože mají možnost přihlásit se ještě do soboty na místě," pochvaluje si zájem nejmladší generace J.Kasík.

20180916 RT GR2 R650243


Děti ale pojedou pouze dvě (nejmladší) respektive tři (ty věkově starší) rychlostní zkoušky. Hobby kategorie potom čtyři s limitem pro dokončení závodu do 4 hodin. Race kategorie mají vzhledem k tomu, že absolvují o jednu RZ více, limit prodloužen na 5 hodin. Startovat se bude v 5minutových intervalech. Vítězného muže v Race Elite čeká v cíli kromě potlesku i prémie 2 500 korun. Po závodě na Špičáku má Česká Enduro Série ještě na programu závěrečné klání na Klínovci (6. října).
Více informací zde: www.enduroserie.cz

L1008639


---------------------------------------------------------


Lanovka na vrchol Špičáku i bikepark jsou o víkendu samozřejmě v provozu pro všechny ostatní návštěvníky areálu – pěší, nezávodící cyklisty a bikery. Cyklistické enduro je tradičně posledním sportovním podnikem letní sezony ve Ski&Bike Špičák. Letní provoz po neděli 15. září pokračuje ve Ski&Bike Špičák už jen o víkendech až do neděle 27. října.

L1008689

L1009073

T-Mobile Česká Enduro Serie

Author T-Mobile Česká Enduro Serie

9. ročník T- Mobile České Enduro Serie reprezentuje původní myšlenku MTB: návrat k přírodě a přátelské neformální atmosféře a zároveň kombinuje všechny MTB dovednosti - vytrvalost, techniku, strategii a rozvahu.

General PartnerT-Mobile
Main partnersTREK
Merida
Horsefeathers
MTBiker
Norco
MONZAS
General media partnerNova
Hlavní mediální partnerHit rádio
Nova Sport
PartnersSportHelp
Cyklostar
SuppliersBikeporn
MTBiker
FDF Bike shop
ACI
Kastar
Katmar
BG
Lipence
TKF
Media partnerMTBs
Pinkbike
Bike and Ride
Race partnersGiant
Camelbak